Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ρήγμα στη "Ριζοσπαστική Κίνηση Τριφυλίας"

Διαχωρίζουν την θέση τους από την "Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας" μέλη της μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από την Συντονιστική Επιτροπή. 
Σε γραπτή τους δήλωση αναφέρουν:.........................................
«Μιλάμε για διάλογο, για ανοιχτές διαδικασίες, για πρόσβαση στη γνώση και και σωστή ενημέρωση. Αυτό τουλάχιστον νομίσαμε πως πρεσβεύει το νέο κίνημα πολιτών Τριφυλίας. Σε αυτό προσυπογράψαμε και αυτό εμπιστευτήκαμε. Η "Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Τριφυλίας ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη των ακομμάτιστων πολιτών; Ανταποκρίνεται στον τρόπο και στις απόψεις που εκφράστηκαν; Ισως για κάποιους ναι. Ομως εμείς που προσυπογράφουμε αυτή την δημόσια επιστολή, πιστέψαμε σε κάποιον άλλον τρόπο. Αυτόν που οι καιροί επιβάλλουν, αυτόν που η κοινωνία μας αξίζει. Αυτόν που προστάζει η ένωση και η σύμπραξη για το γενικό και όχι το ατομικό όφελος. Είναι δημοκρατικό λοιπόν, η συντονιστική επιτροπή να μην ενημερώνει τα μέλη για τις πολιτικές κινήσεις, όπως αυτή της επισημοποίησης μέσω παρουσίασης στα ΜΜΕ και δημοσιοποίησης ονομάτων; Είναι ηθικό να χαράσσεται επίσημα γραμμή πλεύσης πριν καν προσκληθούμε σε γενική συνέλευση μελών; Στην εποχή που όλα έχουν υποβαθμιστεί και οι αξίες έχουν καταπατηθεί, η κοινωνία ζητά πραγματικά μια ισότιμη καθαρή από κομματικά τερτίπια και έντιμη πολιτική. Παίρνοντας την ευθύνη, για τον λόγο και τις πράξεις μας. Πιστεύουμε πως η πραγματική επανάσταση αυτή τη στιγμή είναι να σταθείς ορθός με συμμάχους την αλήθεια, τον διάλογο, τον σεβασμό, πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό και μετά σε όλους τους άλλους. Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες διαδικασίες, ως αλόγιστες και ελλειμματικές και αρνούμαστε την συμμετοχή μας σε κάτι που παίρνει σχήμα για μας χωρίς εμάς». 

Την δήλωση υπογράφουν οι: Δημήτρης Γαλάνης, Θεόδωρος Ρούσσης, Νίκη Ρούσση, Ντρούλιας Χρήστος, Παναγιώτης Τζανετής, Αγγελική Χατζηγεωργίου, Νάνσυ Χατζηγεωργίου- Στριμπάκου, Διονυσία Χρυσομπόλη. 


 Κέλλυ Δημητρούλια Eleftheriaonline.gr