Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Ανδρινόπουλος, με Κατσίβελα η Ν.Δ.

Την υποψηφιότητά του ως δημάρχου στο Δήμο Τριφυλίας ανακοίνωσε επίσημα ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, αντιστράτηγος ε.α. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος από τους Γαργαλιάνους. Ωστόσο, το κόμμα της Ν.Δ., σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από τις πλέον έγκυρες πηγές, θα διεκδικήσει το Δήμο Τριφυλίας στις εκλογές του Μαΐου με το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και πολιτευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Παναγιώτη (Τάκη) Κατσίβελα, επίσης από τους Γαργαλιάνους! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...................................

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ανδρινόπουλου 

Η ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ. Ανδρινόπουλου έχει ως εξής: «Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Τριφυλίας, υπηρετώντας το Δήμο μας επί τρία και πλέον χρόνια, από διάφορες θέσεις και αποκτώντας την εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαπίστωσα ότι παρά τις αδυναμίες του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας, υπάρχουν και δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν ώθηση στην περιοχή μας. Έπειτα από σοβαρή σκέψη και συζήτηση με πολλούς συμπολίτες μου κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι η ώθηση αυτή μπορεί να δοθεί από μία δημοτική παράταξη που να τη διακρίνει η εργατικότητα, η συνέπεια, η αποφασιστικότητα, η αξιοποίηση όλων των ενεργών πολιτών, η γρήγορη λήψη αποφάσεων και δράσεων. Από μία δημοτική παράταξη που θα συνδυάζει την εμπειρία και την ανανέωση, θα ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και θα αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στο Δήμο μας. Μία τέτοια ανανεωμένη παράταξη φιλοδοξούμε οι συνεργάτες μου και εγώ να παρουσιάσουμε στις επόμενες εκλογές και ζητούμε, όχι μόνο τη στήριξή σας, αλλά και τη συμμετοχή σας σ’ αυτήν και στον ωραίο αγώνα που ξεκινάμε, για την αναμόρφωση του Δήμου μας και για ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα πορεία των δημοτικών πραγμάτων. Η πρωτοβουλία μας για το Δήμο Τριφυλίας διέπεται από νέες ιδέες, δίκαιες πρακτικές αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών για όλους, ιδανικά αγάπης και προσφοράς προς την Τριφυλία και τους πολίτες. Προτάσσουμε τη σοβαρότητα, τη μεθοδική οργάνωση, την εξειδικευμένη γνώση και εμπιστοσύνη στους άξιους και ικανούς, τον έγκαιρο προγραμματισμό. Απευθυνόμαστε με καθαρή συνείδηση σε όλους τους πολίτες της Τριφυλίας. Αγκαλιάζουμε το νέο, το ελπιδοφόρο, το δυναμικό και, κυρίως, τη νεότερη γενιά. Δεσμευόμαστε για ενίσχυση και διεύρυνση των παροχών των πολιτών, σε μια τοπική κοινωνία αλληλεγγύης, ενδιαφέροντος και σεβασμού προς όλους τους πολίτες. Πιστός στα ιδανικά και τις αξίες που με οδήγησαν τόσα χρόνια στη σταδιοδρομία μου και εμφορούμενος από τα λόγια του αείμνηστου Έλληνα και κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, “την ελπίδα μου να εργαστώ για το καλό της Πατρίδος δε θα την ανταλλάξω με κανένα άλλο συμφέρον”, σας προσκαλώ να ενωθείτε μαζί μας». Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες ο κ. Ανδρινόπουλος είχε αλλεπάλληλες επαφές με δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και πολίτες από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους για τη συγκρότηση ενός συνδυασμού απεγκλωβισμένου από κόμματα και χρώματα, με αρχές, προγραμματικές θέσεις και στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον του Δήμου Τριφυλίας! 

Με Κατσίβελα η Ν.Δ. Υποψήφιος δήμαρχος της Ν.Δ. στο Δήμο Τριφυλίας θα είναι ο Παναγιώτης Κατσίβελας! Αυτό ανέφεραν στο «Θ» απόλυτα έγκυρες πηγές και ουσιαστικά, κατ’ αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνονται όσα σιγοψιθυρίζονταν τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, εδώ και αρκετό καιρό είχε γίνει «κρούση» στον κ. Κατσίβελα για να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Όμως, ο ίδιος δήλωνε σε συζητήσεις του με πολίτες και εκπροσώπους των ΜΜΕ, πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος, καθώς έχει αναλάβει πολύ μεγάλη ευθύνη με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και από τη θέση του αυτή προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες που μπορεί στην περιοχή για την ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών υγείας! Όπως, όμως, είχαμε αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Θ» προ μηνών σε σχετικό ρεπορτάζ για το προεκλογικό σκηνικό: «Επειδή, όμως, στην πολιτική, όπως και στην αυτοδιοίκηση, πολλοί λένε “ποτέ μη λες ποτέ”, κάποιοι θεωρούν πως ίσως παραμένει “ανοιχτό” το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του!». Το τελευταίο διάστημα οι «κρούσεις» για να κατέλθει υποψήφιος αυξήθηκαν, ο ίδιος ήταν έντονα προβληματισμένος και το σκεφτόταν πολύ σοβαρά, ενώ πριν από λίγες μέρες, έπειτα από προσωπική επιλογή και απόφαση του ίδιου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και την παρότρυνσή του, ο κ. Κατσίβελας πήρε την οριστική απόφαση να είναι, τελικά, υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας. Υποψήφιος δήμαρχος, ωστόσο, χωρίς «χρίσμα» ή επίσημη στήριξη από τη Ν.Δ. (αφού η Ν.Δ., εκτός από Περιφέρειες και ελάχιστους μεγάλους Δήμους, δεν προτίθεται να δώσει «χρίσματα» ή στηρίξεις), αλλά, βεβαίως, η συμμετοχή κομματικών στελεχών και παραγόντων της Ν.Δ. στο συνδυασμό του θα εκπέμπει το πολιτικό και κομματικό της μήνυμα! 

Καταιγιστικές οι εξελίξεις 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις, ύστερα από αλλεπάλληλες και διαρκώς εντεινόμενες διεργασίες τόσο σε επίπεδο κομμάτων και οργανώσεων όσο και σε επίπεδο κοινωνικών φορέων και κινημάτων, εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Τριφυλία! Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Τριφυλία οι εξελίξεις αναμένεται πως θα είναι ραγδαίες και «δραματικές», αφού, όπως όλα δείχνουν, πιθανότατα, οι εκλογές δε θα βρουν τον πολιτικό της χώρο ενωμένο με έναν κοινά αποδεκτό υποψήφιο δήμαρχο και έναν εκλογικό συνδυασμό! Οι, δε, εξελίξεις αυτές εκτιμάται βάσιμα πως δε θα επηρεάσουν μόνο τον πολιτικό χώρο της Ν.Δ., αλλά θα προκαλέσουν ντόμινο αλυσιδωτών διεργασιών και εξελίξεων σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους στην περιοχή, αλλάζοντας άρδην το πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό στο Δήμο, όπως μέχρι τώρα ήταν γνωστό. Κομματικές ή πολιτικές δυνάμεις, από όλους τους χώρους, θεωρείται πως θα «δεσμευθούν» και στη χειρότερη θα «εγκλωβιστούν» στα κομματικά «στεγανά» από τα κελεύσματα που θα εκπεμφθούν, στο αμέσως προσεχές διάστημα – εκ των πραγμάτων – υπό το βάρος των εξελίξεων. Παράλληλα, επειδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές και δη οι δημοτικές έχουν και μια σειρά από ιδιαιτερότητες και τοπικά χαρακτηριστικά, όπως προσώπων, ικανοτήτων, αξιοσύνης, αναγνωρισιμότητας, κοινωνικής αποδοχής, καταλληλότητας, συμπάθειας, συγγένειας κ.ο.κ., εκτιμάται πως με όλες αυτές τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, στελέχη, μέλη και απλοί ψηφοφόροι από όλους τους πολιτικούς χώρους και όλα τα κόμματα, δε θα «πειθαρχήσουν» ως άβουλα όντα, αλλά θα αποδεσμευθούν, απεγκλωβιστούν και απελευθερωθούν, κάνοντας τις δικές τους επιλογές με βάση τα δικά τους κριτήρια και τη δική τους αξιολόγηση επί προσώπων, θέσεων, προτάσεων, σχεδίου και προγράμματος για το Δήμο και την προοπτική του! Δηλαδή, ναι μεν, από τη μία, τα κόμματα θα επιχειρήσουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και ενότητα των πολιτικών και κοινωνικών τους δυνάμεων, ωστόσο οι πολίτες που απαρτίζουν και συγκροτούν αυτές τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις φέρονται αποφασισμένοι – για την ώρα τουλάχιστον – να κάνουν την προσωπική και πολιτική τους υπέρβαση στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου! 

Του Ηλία Γιαννόπουλου Tharrosnews.gr