Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Συνελήφθη 34χρονος Σκοπιανός για τη ληστεία στην Πειραιώς Κυπαρισσίας

Συνελήφθη ο 34χρονος Σκοπιανός συνεργός του γνωστού κακοποιού Μιχάλη Μακρυγιάννη στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κυπαρισσία, στη διπλή ληστεία στο Αστρος Κυνουρίας και σε ένα ακόμα τραπεζικό κατάστημα στην Τρίπολη, τον περασμένο Οκτώβριο. Σε βάρος του εκκρεμούσε μεταξύ άλλων καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή του στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και κατηγορείται για σωρεία ληστειών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η σύλληψή του έγινε μετά............................................ από έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, προχτές το απόγευμα, στο Περιστέρι. 

 Η διπλή ληστεία στο Αστρος και η ληστεία στην Τρίπολη έγιναν στις 2 Οκτωβρίου 2012 και 10 μέρες αργότερα έγινε η ληστεία στην Κυπαρισσία, η οποία είχε εξιχνιαστεί άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Μάρτυρες είχαν αναγνωρίσει τους δράστες από φωτογραφίες και λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη ο Μ. Μακρυγιάννης, ενώ ο Σκοπιανός συνεργός του διέφευγε. Τελικά συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο Περιστέρι, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του, πέρα από την καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Π. Παπαγόπουλου και 3 εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 
 Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από το Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε συμμετάσχει στη διάπραξη 21 συνολικά ληστειών τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αργολίδα, Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία και Κορινθία, με συνολική λεία πάνω από 250.000 ευρώ. Επίσης, προέκυψε ότι από τον Μάιο έως και τον Οκτώβρη του 2012 συνεργαζόταν στη διάπραξη ληστειών τόσο με τον Μ. Μακρυγιάννη, τότε δραπέτη φυλακών όσο και με έναν ακόμα γνωστό Ελληνα ποινικό. 

 Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία συσκευή tazer, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις απομιμήσεις πιστολιών, τρεις περούκες, πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του 34χρονου και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας. Επίσης, ποσότητα ηρωίνης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα ρούχα τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη ληστειών και χρηματικό ποσό. 

 Κέλλυ Δημητρούλια eleftheriaonline.gr