Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Ο ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ...




Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Αρχιμανδρίτης που που κατηγορείται για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, το οποίο εξάρθρωσε την Τρίτη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας................






Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Πειραιά, κρίθηκε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, που εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο 44χρονος Αρχιμανδρίτης, Φώτης Μακρυστάθης, κατηγορείται ότι εμπλέκεται μαζί με μια ομάδα πολιτών υπεράνω υποψίας σ' ένα από τα σκληρότερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο και αντιμετωπίζει τις πολύ σοβαρές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για πορνογραφία ανηλίκων με χρήση Διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια.



Προφυλακιστέα κρίθηκαν επίσης δύο ακόμα άτομα, ένας 52χρονος μηχανικός του Μετρό κι ένας 30χρονο ηλεκτρολόγος μηχανικός.
Ο Φώτης Μακρυστάθης λειτουργούσε στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Τσεραμιό Σπάρτης, ωστόσο, με απόφαση του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου χθες τέθηκε εκτός ενεργού υπηρεσίας. Η υπόθεση έχει σοκάρει τη μικρή κοινωνία της Σπαρτης αλλά και το πανελλήνιο. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στο κύκλωμα, υποστηρίζοντας πως το επίμαχο υλικό βρέθηκε στα χέρια του από άτομα που εξομολογούσε, χωρίς ωστόσο να πείσει όμως ανακριτή και εισαγγελέα. Εκτός από τον Αρχιμανδρίτη συνελήφθησαν στην Αθήνα ο μηχανικός Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Σπύρος Συμεωνίδης, επίσης μηχανικός, ο γιατρός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης και ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης.



Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των παιδόφιλων μετά απο επείγον σήμα της Ιντερπόλ και με τη βοήθεια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου κατάφεραν να εντοπίσουν 11 άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα 24 με εντάλματα σύλληψης. Η επιχείρηση της Αστυνομίας έφερε τον κωδικό όνομα Myosis και διήρκησε 3 μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποια από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που είχε στην κατοχή του το κύκλωμα να έχουν τραβηχτεί από τους ίδιους τους παιδόφιλους στην Ελλάδα, καθώς κάποιοι απο τους συλληφθέντες έρχονταν σε επαφή με μικρά παιδιά στην επαγγελματική τους καθημερινότητα. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος. Τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι σοκαριστικά και ανατριχιαστικά, αφού από τα δεδομένα που έχουν συλλέξει υπολογίζεται ότι, οι δράστες είχαν 15.000 ώρες σκληρού πορνογραφικού υλικού. Ταυτόχρονα το περιεχόμενο των βίντεο αυτών προκαλεί αηδία και αποτροπιασμό κι επιβεβαιώνει τη διαστροφή των συγκεκριμένων δραστών.



*με πληροφορίες και φωτογραφίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"